Τουρισμός & Επιχειρηματικότητα στη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία βρίσκεται στην νοτιοανατολική Ευρώπη και καταλαμβάνει το ανατολικό μέρος της βαλκανικής χερσονήσου. Το κλίμα είναι ήπιο ηπειρωτικό και συνδυάζει την απίστευτη ομορφιά του γαλάζιου με τα υπέροχα βουνά. Πολλοί παράγοντες προσελκύουν τους ταξιδιώτες να την επισκεφτούν, καθώς η εμπειρία που αποκτήσουν αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό φύσης, κουλτούρας και αναγέννησης, όπως και πολλούς που θέλουν να κάνουν την Ίδρυση Εταιρείας στη Βουλγαρία. Παρέχεται η δυνατότητα ασχολίας με:

  • τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς μέσω των δύο διεθνών αεροδρομίων στη Βάρνα και Μπουργάς, η Μαύρη θάλασσα της Βουλγαρίας συνδέεται με τον υπόλοιπο κόσμο.
  • ορεινό τουρισμό, διότι πολλά χιονοδρομικά κέντρα και μικρά γραφικά χωριά με ζωντανή παράδοση-είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των βουνών στην Βουλγαρία. Κάθε βουνό έχει τη δική του ομορφιά και ιδιαιτερότητα
  • αγροτικό τουρισμό, εφόσον πολλά βουλγάρικα χωριά που έχουν συντηρήσει την παραδοσιακή τους εμφάνιση και γνήσιο πνεύμα, βρίσκονται σε καθαρές περιοχές με φυσική ομορφιά.
  • επαγγελματικό τουρισμό. Η Βουλγαρία διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τα συνέδρια και συναντήσεις με μικρό η μεγάλο αριθμό συμμετέχων και σε οποιοδήποτε επίπεδο- τοπικό, περιφερειακό, εθνικό ή διεθνές
  • τον τουρισμό υγείας, Στην Βουλγαρία υπάρχουν πολλές υδροθερμικές φυσικές πηγές που είναι μοναδικές με τις θεραπευτικές τους ικανότητες.

Οι Βούλγαροι κληρονόμησαν υψηλό πολιτισμό (Ελληνικά, Ρωμαϊκά και Βυζαντινά μνημεία) και τον πλουτίζουν και τον αναπτύσσουν μέχρι σήμερα. Έχουν φυλάξει μέχρι σήμερα την φρεσκάδα των λαϊκών εθίμων και των λαϊκών επαγγελμάτων.

Ο τουρισμός αποτελεί για την Βουλγαρία μια από τις βασικότερες πηγές εσόδων. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη κυρίως του χειμερινού, αλλά και του καλοκαιρινού τουρισμού. Η τουριστική της κίνηση έχει ενισχυθεί σημαντικά ύστερα από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διάνοιξη νέων συνοριακών περασμάτων. Το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει οικονομική και πολιτική σταθερότητα αποδείχθηκε σημαντική. Η Ελλάδα διατηρεί σημαντική θέση στην τουριστική κίνηση της Βουλγαρίας, τόσο ως προέλευση όσο και ως προορισμός των σχετικών τουριστικών ροών.