ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΤΗ

large_VENETIS

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επωνυμία εταιρίας:
Έδρα: Αγ. Παρασκευής 9, 141 23, Λυκόβρυση
Tηλ: 210 2896400
Fax: 210 2849016
E-mail: franchise@venetis.com.gr
Website:
Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής: Παναγιώτης Μονεμβασιώτης
Υπεύθυνος Ανάπτυξης:

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μέσο μέγεθος καταστήματος: 70 εως 130 τ.μ.
Έξοδα εξοπλισμού καταστήματος:
Μέσο Ύψος Επένδυσης: €160.000
Entry fee: €15.000
Royalties: Δεν απαιτούνται
Διαφημιστική Συμμετοχή: 2 % επί των αγορών χονδρικής

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αριθμός Καταστημάτων:
[17]
[63]
[80]
Έναρξη Δρ/τητας – Έναρξη Franchising: 1948 / 1994
Προέλευση: ΕΛΛΑΔΑ
Πακέτο Franchise:
  • Υποστήριξη στην αξιολόγηση και επιλογή καταστήματος, υποστήριξη στην επιλογή προσωπικού, αρχική εκπαίδευση και συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη, οδηγίες και προδιαγραφές κατασκευής και διαμόρφωσης του καταστήματος, συνεχής υποστήριξη οργάνωσης και λειτουργίας καταστήματος, υποστήριξη marketing, κεντρικό σύστημα προμηθειών κλπ.

Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
Σύμβαση franchise: 12ετής με δυνατότητα ανανέωσης
Aναπτυξιακοί στόχοι: Δυναμική ανάπτυξη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μεγάλες αστικές περιοχές

 

CONCEPT ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

H εταιρία ΒΕΝΕΤΗ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1948, όταν στην Κηφισιά άνοιξε τις πόρτες του ο πρώτος Φούρνος ΒΕΝΕΤΗ. Από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρία διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο χώρο της παρασκευής και διάθεσης προϊόντων άρτου και ζαχαροπλαστικής, με απόλυτη προσήλωση στην παράδοση, την ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη. Σήμερα, μετά από 67 χρόνια σταθερής παρουσίας και συνεχούς ανάπτυξης, η ΒΕΝΕΤΗΣ δραστηριοποιείται σε κλειστές και ανοιχτές αγορές έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο 80 σημείων διάθεσης προϊόντων άρτου, γλυκισμάτων και κάθε είδους προϊόντων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και άλλων σχετικών ειδών.

Με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας σε όλο το φάσμα των διαδικασιών της, η εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα  με τις αυστηρές προδιαγραφές και απαιτήσεις των προτύπων ΕΝ ISO 9001: 2000 και ΕΛΟΤ: ΔΕΚ 2000 καθώς και του συστήματος HACCP, ενώ πρόσφατα πιστοποιήθηκε με το ISO 9001:2008 και TO HACCP CAC/RCP 1-1969, Rev. 4 (2003)

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Όλα ξεκινούν το 1948 με τη δημιουργία του πρώτου φούρνου ΒΕΝΕΤΗ στην Κηφισιά (τότε Ν. Ερυθραία). Από τότε και για 67 χρόνια η εταιρεία παράγει και διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με απόλυτη προσήλωση στην παράδοση και την ποιότητα, κατέχοντας την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Το πρώτο κατάστημα με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise) ξεκινά να λειτουργεί το 1994.

Το 2010 η εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, εισάγοντας  ένα νέο concept καταστήματος. Τα ΒΕΝΕΤΗ FOOD HALL είναι οι πρώτοι χώροι με ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις, που καλύπτουν κάθε ανάγκη του καταναλωτή: Πλήρες πρωινό, πλούσιες ποικιλίες καφέ, ροφήματα, επώνυμο γλυκό και για πρώτη φορά πεντανόστιμο, υγιεινό, σπιτικό φαγητό από ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, με την υπογραφή του γνωστού σεφ Γιάννη Τζελέπη.

Το 2014 η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ κάνει και πάλι τη διαφορά στα βόρεια προάστια με ένα νέο concept καταστημάτων, τα ΒΕΝΕΤΗ 1948. Τα  δύο premium καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ 1948, ανάμεσα στα καλύτερα του είδους τους στην Ευρώπη, είναι στην οδό Τατοίου 110 Κηφισιά- ο πρώτος  φούρνος ΒΕΝΕΤΗ που τώρα αποκτά ένα νέο, πρωτοποριακό πρόσωπο – και στην οδό Κηφισίας 320 Κηφισιά, ένα ολοκαίνουργιο κατάστημα. Τα ΒΕΝΕΤΗ 1948, η νέα γενιά των premium καταστημάτων ΒΕΝΕΤΗ, με έδρα στο εμβληματικό κτίριο του ΝΕΟΝ στην Αθήνα, έχει αναπτυχθεί μέχρι στιγμής σε τέσσερα σημεία, με τελευταίο το κατάστημα στο νησί της Μυκόνου.

Κάθε φούρνος ΒΕΝΕΤΗ χαρακτηρίζεται από την ποικιλία, την ποιότητα και τη φρεσκάδα των προϊόντων του, την καθαριότητα και την αίσθηση της περιποίησης, την οργάνωση των χώρων παράθεσής του, την παραδοσιακή αισθητική και τέλος την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών του.