AB Food Market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

large_ab_w

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επωνυμία εταιρίας: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Έδρα: Λεωφόρος Σπάτων 81, Γέρακας 153 44
Tηλ: 210-6608000
Fax: 210-6608520
E-mail: mbaba@ab.gr
Website: www.ab.gr
Διευθύνων Σύμβουλος/Γενικός Διευθυντής: Δημήτρης Παπαχρυσάνθου
Υπεύθυνος Ανάπτυξης: Δημήτρης Παπαχρυσάνθου

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Μέσο μέγεθος καταστήματος: 350 τ.μ.
Έξοδα εξοπλισμού καταστήματος: Από 600€ / τ.μ.
Αρχικό εμπόρευμα: Από 400€ / τ.μ.
Entry fee: €5.000
Royalties: 0,2 % επί πωλήσεων
Διαφημιστική Συμμετοχή: Χρέωση ανά δραστηριότητα

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αριθμός Καταστημάτων: [249]
[58]
[307]
Έναρξη Δρ/τητας – Έναρξη Franchising: 1969 / 2002
Αρχικό εμπόρευμα: Από 400€ / τ.μ.
Πακέτο Franchise:
  • Τεχνογνωσία, εμπορική πολιτική, αρχική και συνεχή εκπαίδευση, εμπορική στρατηγική,  παρουσίαση προϊόντων, προώθηση, διαρκή και συνεπή τροφοδοσία και ανεφοδιασμό, μηχανογραφική υποδομή, εγχειρίδιο, υποστήριξη κ.λπ.

Eμπειρία franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
Αυτοαπασχόληση franchisee: Δεν κρίνεται απαραίτητη
Σύμβαση franchise: 7 έτη με ανανέωση.
Aναπτυξιακοί στόχοι: Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ήπειρος, Κρήτη, Νησιά

 

CONCEPT ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Το ΑΒ Food Market με χώρο πώλησης 350 τ.μ. έως 700 τ.μ. αποτελεί το σύγχρονο και επώνυμο κατάστημα της περιοχής, με φιλικό και οικείο περιβάλλον αγορών το οποίο στοχεύει στην κάλυψη των κύριων αγορών της εβδομάδας, καθώς και των καθημερινών αναγκών των καταναλωτών. Το κατάστημα ΑΒ Food Market έχει παρουσία σε πόλεις και κωμοπόλεις της επαρχίας και σε τουριστικά κέντρα πολύ μεγάλης συγκέντρωσης παραθεριστών και μεγάλης εποχικής διάρκειας.

ΠΡΟΦΙΛ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ FRANCHISEE

Οι συνεργάτες που θέλουν να ενταχθούν στο δίκτυο franchise της ΑΒ πρέπει να διαθέτουν «μεράκι» για την εξυπηρέτηση του πελάτη και για το στήσιμο της δικής τους επιτυχημένης επιχείρησης. Είναι επιθυμητό να έχουν γνώση των ιδιαιτεροτήτων της τοπικής τους αγοράς να αφοσιώνονται στον τρόπο λειτουργίας του δικτύου, καθώς και στους κανόνες και τα πρότυπα που θέτει η ΑΒ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Το 1969 ιδρύεται η Ανώνυμη Εταιρία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, ενώ το 1992 συνεργάζεται με το διεθνή όμιλο DELHAIZE.

Το 2001 εξαγοράζει την ΤΡΟΦΟ A.E., στην οποία ανήκει και η ENA Α.Ε., εταιρία Cash-and-Carry.

Από το 2004 αναπτύσσει ένα πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchising), προσφέροντας τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να επιτύχουν υψηλούς στόχους μέσα στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

Το 2008 η ΑΒ εξαγοράζει την αλυσίδα discount PLUS HELLAS ενισχύοντας το δίκτυο της κατά 29 καταστήματα μέ έμφαση σην Β. Ελλάδα ενώ το 2009 συνεχίζει την επεκτατική της πολιτική, εξαγοράζοντας την αλυσίδα ΚΟΡΥΦΗ ΑΕ με 10 καταστήματα στην Θράκη.

Το Νοέμβριο του 2010 ανοίγει το πρώτο οικολογικό κατάστημα στη Σταμάτα Αττικής και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής ανάπτυξης και εξοικονόμησης ενέργειας για όλα τα καταστήματα της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. Σε αυτό το κατάστημα δοκιμάστηκαν πολλοί νέοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας, που είχαν σαν αποτέλεσμα το ΑΒ Green Store να αποτελεί καινοτομία στο χώρο των οικολογικών κατασκευών.

Το 2011 συνεχίζεται η αναπτυξιακή και επεκτατική δράση της εταιρείας, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, και ανοίγει 28 εταιρικά νέα καταστήματα τόσο σε περιοχές που ήδη δραστηριοποιείται όσο και σε νέες περιοχές. Παράλληλα συνεχίζει και τις συνεργασίες της, επεκτείνοντας και το δίκτυο franchise με 9 νέα καταστήματα.

Η ΑΒ είναι μία από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος εταιρίες στο λιανεμπόριο τροφίμων με 312 καταστήματα, εκ των οποίων τα 235 είναι εταιρικά καταστήματα, τα 14 Cash-and Carry, τα 58 υπάγονται στο δίκτυο δικαιόχρησης (franchising), ενώ λειτουργούν και 5 πιλοτικά καταστήματα με σήμα Shop & Go σε συνεργασία με την Coral (Shell).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

original_AB.FOOD.MARKET.franchise